Vilka är vi?

Gävle Djurklinik öppnades 2016. Kliniken ägs och drivs av de legitimerade veterinärerna Erik Ahlgren och Per Sundström. Tillsammans har de nästan 60 års erfarenhet av veterinärmedicin och har tidigare startat och drivit kliniken Gefle Hund & Katt Praktik under åren 2004-2012.

På kliniken jobbar även fyra legitimerade djursjukskötare och en djurvårdare på utökad nivå. Även de har arbetat tillsammans på Gefle Hund & Katt Praktik vilket gjort oss till  ett sammansvetsat gäng. Tillsammans tar vi hand om ditt djur och dig och erbjuder en kvalificerad vård.

På vår poliklinik utför vi medicinska utredningar och behandlingar. Till vår hjälp har vi eget laboratorium, röntgen och ultraljud.

I vårt laboratorium utför vi de flesta analyser medan du väntar, bland annat bedömning av blodstatus, analys av organfunktion samt urinprov. I vårt mikroskop kan vi titta på t.ex. bakterier, svamp och parasiter. Vi samarbetar också med större laboratorier dit vi skickar exempelvis bakterieodlingar och vissa blodanalyser.

I vår operationsavdelning tar vi emot både akuta samt bokade operationer. Vi tar även emot remisser från andra veterinärer. Vi utför bland annat:

Skelett- och ledoperationer – TTA, korsbandsoperation, patellaluxation

Akuta operationer – kejsarsnitt, livmoderinflammation, främmande kroppar i magsäck/tarm, urinsten

Mjukdelsoperationer – juvertumörer, knölar, analsäcksoperation, kastration, sår och mycket mer.

Vi har avancerad svensktillverkad narkosutrustning och övervakning för säkrast möjligast narkos.

När du ska lämna in ditt djur hos oss för operation, tänk på följande:

– Håll djuret fastande från klockan 22.00 dagen innan. Vatten går bra att ha framme.

– Hundar bör rastas innan ankomst.

– Hundar önskas nybadade och rena.

Vi avlägsnar tandsten med hjälp av ultraljud samt åtgärdar olika tandbekymmer t.ex. tandlossning, FORL, frakturer. Till vår hjälp finns tandröntgen.

När du lämnar in ditt djur för munsanering ingår:

Narkos + dropp intravenöst

Borttagning av tandsten

Undersökning av tandstatus

Polering

Kostnad för ev tandoperation och röntgen tillkommer vid behov. Se grundkostnaden för ditt djur i vår prislista.

Hos oss är ni välkomna för vaccination, besiktning, id-märkning, röntgen av höftleder, armågar och knäleder för avelsprogram.

Vid vissa sjukdomstillstånd är maten en del av patientens behandling. Vi erbjuder Royal Canins sjukfoder till hund och katt.

Vårt team

Erik Ahlgren

Leg. veterinär sedan 1989

Har tidigare jobbat inom Distriktveterinärerna med jour i Gästrikland och Södra Hälsingland, Banveterinär på Gävle och Bollnäs travbana, Gästrike Djurklinik, Gefle/Sandviken Hund & Kattpraktik och Evidensia Djurkliniken Gävle/Sandviken.

Per Sundström

Leg. veterinär sedan 1993

Har tidigare jobbat inom Distrikveterinärerna, Djursjukhuset Bagarmossen, Gästrike Djurklinik, Gefle/Sandviken Hund & Kattpraktik och Evidensia Djurkliniken Gefle.

Nina Olsson

ADMINISTRATIV CHEF OCH DJURVÅRDARE PÅ UTÖKAD NIVÅ​

Har jobbat med djursjukvård sedan 2008. Har tidigare jobbat på Gefle Hund & Katt Praktik och Evidensia Djurkliniken Gävle.

Linda Lillbacka Wiberg

Leg djursjukskötare sedan 2012

Har jobbat med djursjukvård sedan 2007. Har tidigare jobbat på Gästrike Djurklinik, Gefle Hund & Katt Praktik, och Evidensia Djurkliniken Gävle.

Linnéa Stjernstedt

LEG DJURSJUKSKÖTARE sedan 2014

Har jobbat med djursjukvård sedan 2009. Har tidigare jobbat på Gefle Hund & Katt Praktik och Evidensia Djurkliniken Gävle/Sandviken.

Tove Sallum

LEG DJURSJUKSKÖTARE sedan 2011

Utbildad Djursjukskötare på Sveriges Lantbruksuniversitet 2004-2006. Har tidigare jobbat på Gefle Hund & Katt Praktik, Evidensia Djurkliniken Gävle och Hemlingby Djurklinik.

Emma Hemlin

Djurvårdare på utökad nivå

Utbildad Djurvårdare via UPH Education 2019-2020. Har tidigare jobbat på Plantagen som Florist/Trädgårdsmästare.

Frågor?

Har du frågor inför ditt besök? 

Ring oss på 026-497 93 90

Det går också bra att skicka ett meddelande till oss så ringer vi upp dig i mån av tid. Inga frågor besvaras via mail.

 

Kontaktfomulär

Nedan finner du vårat kontaktformulär. Fyll i uppgifterna i formuläret så ringer vi upp dig i mån av tid, inom två arbetsdagar. Vi svarar inte på några frågor via mail. Det går inte heller att boka en tid via mail.